Oldalak

Oldalak

2014. március 8., szombat

Parasztreggeli

Tegnap este német krumplisalátát készítettem, amit majd ma délután vendégségbe viszünk. Viszont megmaradt néhány szem főtt burgonya, amit ezúttal egy jó parasztreggelihez használtam fel. A hozzávalókat bárhogy is variáljuk, a lényeg hogy többféle legyen, mert úgy a legjobb. Igazán tartalmas étel...
 
Hozzávalók: 4 db tojás, 6-7 karika kolbász, 2 újhagyma, 2-3 szem főtt burgonya, 2 fej barna csiperke, kápia paprika, kevés olaj, petrezselyem.  
A kolbászt, újhagymát és burgonyát felkarikázzuk. A csiperkét és a paprikát szeleteljük. Kevés zsiradékon elkezdjük pirítani a hagymát és a kolbászt. Ehhez adjuk hozzá a burgonyát majd később a gombát, és a paprikát, és ezeket néhány percig együtt pároljuk. A tojásokat felverjük, sózzuk és beleöntjük a serpenyőbe. Jól elkeverjük, és amikor a tojás megsült - friss kenyérrel, még melegen tálaljuk.
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése