Oldalak

Oldalak

2014. április 18., péntek

Kalács sütés története... avagy mindegy milyen, csak szívből jöjjön


Első kalácsom története felérne egy rémálommal. Kár hogy nem készült videofelvétel róla.. most jót nevetnék. Akkor nem nevettem. A kalács tésztája mindig Limara receptje alapján készült... el kell hogy mondjam mindig sikerül. A gond a fonással van. Bár emlékeim szerint fonni még tudtam de akkor ez igencsak kifogott rajtam. Rákerestem a youtube-on számos kalácsfonási technikára. Ott álltam a konyhapultnál a tészta csíkokkal és mint egy megszállott próbáltam a felvételt másodpercenként megállítani, nehogy lemaradjak. 1 órán keresztül bírtam. De nem adtuk fel... a lányommal folytattuk a megpróbáltatásokat. Nem igaz hogy nem tudunk kalácsot fonni. Hát nem tudtunk.  úgyhogy végül a hagyományos 3-as fonással készült el a kalácsunk, ment is a tepsibe.. de nem fért el hosszában így félbehajtottuk...Sírtunk.. úgy nevettük a végén már... és így született a fonott-hajtott kalácsunk. Óriásira megnőtt... finom volt és mind elfogyott 

Azóta persze többször készítettem, persze a megszokott hármas fonással, és idén sem hagyom ki, hiszen a főtt sonka, tojás, újhagyma és retek mellé elengedhetetlen így húsvétkor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése