Oldalak

Oldalak

2017. február 25., szombat

Fűszeres BBQ karaj zöldséges burgonya ágyon

Adott egy darab karaj...egyben..szépen kicsontozva, na és egy kis alkotói válság. Mit főzzek? Persze rengeteg módja van az elkészítésének, kezdve a kolbásszal töltéssel, vagy az egyszerű panírozott szeletekkel. De valami más kellett, valami, ami viszonylag gyorsan elkészül és a körettel se kelljen lehetőség szerint sokat bajlódni. Időm sem volt túl sok, de azért valami finom kellett.
Majd ez sült ki belőle...

Hozzávalók: 1 közepes karaj kicsontozva, tárkony, majoránna, rozmaring, só, bors, néhány evőkanálnyi BBQ mártás (ez bolti, késztermék), 1 nagy fej hagyma, 6-8 szem nagyobb burgonya, 2 db sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, némi zsír vagy olaj - ki hogyan szeretné.
A karajt a fűszerekkel jól bedörzsölöm. Megkenem a BBQ mártással és egy kicsit pihentetem, hogy a fűszerek összeérjenek a húson. Közben előkészítem a köretnek valót. Ehhez a burgonyát, répát és hagymát megtisztítom karikázom. Egy tepsit kizsírozok, a zöldségeket karikázva ráteszem, erre ültetem a húst.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Mivel a köret korábban elkészül, így azt félidőben kivettem a tepsiből és áthelyeztem egy kisebb tepsibe és visszatettem a sütőbe, hogy kicsit piruljon. A húst időközben a zsírjával locsolgatom, és tovább sütögetem. Ha elkészül felszeletelem és néhány percig visszateszem a sütőbe, hogy a saját szaftjában kicsit még süljön. 
Tálaláskor ötlet híján parmezán sajttal szórtam meg....ami nem bizonyult rossz választásnak.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése