2013. április 14., vasárnap

Legjobb lángos...

Az isteni recept testvéremtől jött. Ő már többször készítette, most én is rászántam magam, és hát mit ne mondjak.. fantasztikus volt.
Nagyobb adaghoz való recept a következő: 1 kg liszt, 2 db tojás, só, 5 dkg élesztő felfuttatva 1 dl meleg tejben, 2 kis doboz kefir, 2 kis doboz tejföl. (fontos, hogy a kefir és a tejföl azonos mennyiségű legyen) 
Ezt egy nagy tálban jól összekeverni. Majd a tálra húzzunk éjszakára zacsit és az egészet tegyük hidegre. :-) Sütés előtt az olajat jól forrósítsuk fel, majd olajos kézzel kisebb vagy nagyobb darabokat formázzunk a tésztából. Az első darab első oldalát mindig lefedve sütöm, ne kérdezzétek miért, egyszerűen hagyomány... Rövid ideig sütöm, majd megforgatom. A többi darabbal is így járjunk el, de itt már nem kell lefedni az olajat. Papírtörlővel kibélelt szitába teszem, itt szépen lecsöpög, majd ízlés szerint ízesítem..
Nálunk a fokhagymás-tejfölös-sajtos a kedvenc.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...