2013. június 4., kedd

Fele-fele pizza

Épp ma olvastam valamely fórumon, hogy meglepően sokan esznek gyorsfagyasztott pizzát és hogy ez milyen rossz - legalább igazit ennének. Erre jött kommentként valakitől, hogy de hát az is igazi, csak le van fagyasztva. :)
Na szóval kedvet kaptunk egy kis pizzához, így délután miután hazaértem, begyúrtam a tésztáját. Ezúttal azonban teljes kiőrlésű lisztből készült - és ami az ízét illeti fele tejfölös fele pedig paradicsomos szószos lett.
Hozzávalók: tésztához - 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 ek olaj, só, 250 ml forró víz, 1 tasakos sütőélesztő, 
tetejére: 1 csirkemell, szárnyas fűszerkeverék, paradicsom mártás, sonka, sajt, lila hagyma, kukorica, snidling, 1 pohár tejföl, 1 tejszínes tömlős krémsajt, 1 gerezd fokhagyma.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd fél órára konyharuhával letakarva pihentetjük.
Eközben a húst aprítjuk, fűszerezzük és kevés olajon megpirítjuk. A tejfölt összekeverjük a tömlős sajttal és a fokhagymával.
30 perc letelte után a tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Felét megkenjük a tejfölös mártással, a másikat pedig a paradicsomossal. A fehér oldalra került csirkemell, kukorica, snidling, lila hagyma - a másikra pedig sonka, kukorica, lila hagyma végül a tetejét megszórtam sajttal. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tésztára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...