2013. július 28., vasárnap

Grillezett csirke mediterrán burgonyával

Ebben a kánikulában inkább az egyszerűbb, gyorsan elkészített ételeket érdemes elkészíteni. Az is lényeges szempont, hogy ne legyen túl nehéz, vagy fűszeres. Tegnap délelőtt néhány szem burgonyát megfőztem héjában, ami végül nem kellett, ezért egyértelmű volt, hogy az köretként kerül majd felhasználásra. A friss zöld fűszerek teljesen megbolondítják a sült burgonyát, mellé a paradicsom a feta sajt és a rukkola pedig kellemes mediterrán ízvilágot varázsol az ebédhez.

A mediterrán burgonya hozzávalói: néhány szem héjában főtt burgonya, 1-2 paradicsom, 1 maréknyi rukkola, feta sajt, só, bors, provence-i fűszerkeverék, borsikafű 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsiradék.
A csirkehúshoz pedig csak fűszerek és kevés olíva olaj.
A megfőtt burgonyát meghámozom és vastagabb karikákra vágom. A hagymát félbevágom majd vékony szeletekre szelem. A fokhagymát aprítom. Paradicsomokat, feta sajtot kockázom. 
Kevés olíva olajon a burgonyákat néhány percig pirítom (lehet ropogósra is), ehhez adom a hagymát, fokhagymát jól megkeverem és fűszerezem. Nem kell sokáig sütni. A kockázott paradicsom, feta sajt és a tépkedett rukkola ezután kerül a tepsibe. Ezt már csak át kell keverni és tálalhatjuk is. Önmagában is megállja a helyét, de köretként is jól szerepel.
A csirkemelleket negyedórával a sütés előtt olíva olajjal meglocsolom majd megfűszerezem. Sütése nem vesz sok időt igénybe, nagyjából 10 perc alatt átsül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...