2013. február 27., szerda

Bolognai spagetti

folytassuk a sort olasz ételekkel.
Hétvégéről maradt még pulyka darált hús, ezt muszáj volt felhasználnom, ezért a család nyomásának engedve bolognai spagetti készült. Mellé még egy jó kis csirke aprólék levest főztem. Így most 2 napig rendezve van az ebédünk. 
A bolognai ragu hasonlóképpen készül, mint a lasagne alapja. Kell hozzá 1/2 kg darált hús, 1 fej lila hagyma 1-2dl vörösbor (elhagyható), só, bors, oregánó, bazsalikom, 500ml paradicsomlé, 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 csomag spagetti tészta.
A raguhoz a hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon, majd adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk meg és adjuk hozzá a fűszereket, fokhagymát és öntsük bele a bort. Hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket. Majd adjuk hozzá a paradicsomlevet is. Néhány percig főzzük. Ezalatt készítsük el a tésztát is.
Tálaláskor adjunk hozzá reszelt sajtot. De a legfinomabb parmezánnal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...