Rólam


Sütés-főzés szenvedélye - nem profi szinten :-) Tippek, receptek, minden amit szakácskönyvből, mások receptjei alapján kipróbálok. Saját kipróbált és bevált receptjeim. Néha nehéz kitalálni, mit is főzzünk másnapra a családnak. Mivel gyakran főzök - talán másoknak is adhatok tippeket a menüre. Általában előre tervezem az ételeket, így egyszerűbb és gyorsabb a kivitelezése. A főzés a szenvedélyem - még ha nem is profi szinten űzöm. 

...és hogy kezdődött? Már amióta az eszemet tudom, szeretem szépen tálalni az ételeket, ezt még otthon szüleimnél láttam. Bármi is került az asztalra mindig fontos volt, hogy azt ne a konyhapultnál állva fogyasszuk el, hanem terített asztalnál a család társaságában. Később, mikor már nem otthon laktam és elkezdtem tanulni főzni akkor is ez a szempont volt nálam az elsődleges. Persze, nem mondom, hogy mindig így eszünk, volt már hogy lábosból kanalazva a pörkölt jobban esett, mint tányérból.
Ha az ételeket veszem, korábban semmi fantáziám nem volt azt illetően, hogy mit is főzzek, és igen, többször volt, hogy ugyanazt készítettem el.

Nagyjából egy, másfél éve az általam elkészített ételeket elkezdtem csak úgy a magam szórakoztatására szépen tálalni, majd fotózni. Nem vagyok fotózseni, bár ez a képeken úgyis látszik, de szerintem fontos, ha adva van egy recept egy fotó is kerüljön mellé. És hogy miért, én vizuális típus vagyok, szeretem az elképzelt dolgokat (jelen esetben ételeket) látni is. Bármilyen receptet olvasunk, legyen az szakácskönyvben vagy interneten talált, a kép és a látvány az, ami eldönti, hogy elkészítjük-e valaha az adott ételt vagy sem.

...és innen már nem volt megállás. Az ötlet már megvolt, hogy miért nem írom össze a receptjeimet, ha már ennyire szeretek főzni...és most már fotózni is...
Itt kezdődött az igazi szenvedély, mert mindig vágyom a szépre, jóra és az újra - és ez miért ne lehetne érvényes a konyhában is. És én imádok varázsolni - a konyhában is! :)

Remélem szívesen olvassátok blogomat. Számomra ez olyan, mintha nektek is megterítettem volna az asztalunknál... szeretném ha nektek is ízlene minden - és ehhez mit is kívánnék mást, mint:
 JÓ ÉTVÁGYAT!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...