2013. február 8., péntek

Túrós-pudingos szelet


Nagyon szeretem a túrót. Ennek a süteménynek is ez az alapja.
Elkészítési kicsit macerás, de megéri, mert nagyon finom lesz.
Tésztához kell: 27,5 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 10 dkg cukor, 17,5 dkg vaj, 2 tojás.
Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg + 18 dkg cukor, 7,5 dl tej, 1 tojás, 75 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére: 70 dkg meggy, 17,5 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy rövid időre hidegre tesszük.
A krémhez a pudingport az 5 dkg cukorral és kevés tejjel simává keverjük. A maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert pudingport. 1 percig főzzük. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a meleg pudinghoz keverjük, és hagyjuk kihűlni. A túrót simára keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojás kemény habját és a túróval együtt a pudingos masszába forgatjuk.
Megmossuk a meggyet, kimagozzuk. A tetejére való lisztet a vajjal és a cukorral elmorzsoljuk.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, nagy peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk és a kinyújtott tésztát beletesszük. (a tésztának csináljunk peremet) rásimítjuk a krémet, megszórjuk a meggyel és végül a tésztát rámorzsoljuk. Kb. 50 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...