2013. március 21., csütörtök

Bundázott zöldségfasírt tojásos rizzsel

Hagyományos lencsefasírtnak indult - tejben áztatott zsemlével, tojással, zsemlemorzsával. Aztán ez lett belőle.

Hozzávalók: 1-2 maréknyi lencse, 1 cukkini, 1 sárgarépa, garam masala fűszer, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, zabkorpa, 1 tojás
A bundához: 10 dkg liszt, 5 ek kukorica liszt, 1 tk sütőpor, 2,5 dl buborékos víz, só, olaj a sütéshez

A lencsét fűszeres vízben félpuhára főzzük majd amikor kihűlt egy tálba tesszük. Erre ráreszeljük a sárgarépát és a cukkinit. (nagyobb lyukú reszelőn)
Megfűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, préselt fokhagymát és annyi zapkorpát, hogy kicsit összeálljon a massza. 
Közben előkészítjük a bundázáshoz a "palacsinta tésztát". Ehhez a hozzávalókat összeöntjük, megkeverjük. Sűrű állagot fogunk kapni.
Az olajat előmelegítjük, amikor forró, enyhén vizes kézzel kis halmokat formázunk a zöldségmasszából, amit belemártunk a palacsinta tésztába és rögtön a forró olajba tesszük, megsütjük.
A bunda tulajdonképpen nagyon hasonlít a kínai gyorsbüfékben kapható "bundához".
Éppen ezért bármit süthetünk vele, legyen az csíkokra vágott csirkemell, vagy darabolt zöldségek. Kevés szezámmaggal még meg is bolondíthatjuk.
A zöldséges fasírtunk még pikánsabb lesz, ha zellert is reszelünk bele, illetve megszórjuk egy kis chili porral. 
Ezúttal tojásos rizzsel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...