2013. március 20., szerda

Bruschetta

A Bruschetta az olaszoknál előételnek számít. Korábban nem készítettem, valahogy nem hiányzott. Aztán Ingrid elkezdte sütögetni magának, és így kedvet kaptam hozzá. A bazsalikom amúgy is a kedvenc fűszernövényem, egyszerűen imádom azt a kellemes intenzív illatát. Előfordul,  hogy a szárított változatát használjuk, de csak akkor, ha nem kapok frisset.
Amúgy ezúttal teljes kiőrlésű kenyeret használtam, bár szerintem a legjobb kisebb szelet kenyérrel, mondjuk bagett szeletekkel.

Hozzávalók: 1 bagett, 2-3 szem paradicsom, 1/2 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, olíva olaj, só, bors, bazsalikom, mozzarella sajt.
A paradicsomot apró kockákra vágom, a hagymát szintén felaprítom, a fokhagymát kipréselve az előzőekhez adom. A "paradicsomsalátát" fűszerezem. Hozzáadom a felaprított bazsalikomot is, majd megöntözöm olíva olajjal. Az egészet villa segítségével összetöröm. A bagett szeleteket meglocsolom egy kis olíva olajjal. (lehet fokhagymát is rákenni) Ezután a paradicsomot rákenjük a kenyérre, és a tetejére a mozzarella sajtot rátépkedem. Forró sütőben néhány perc alatt megsütöm. 
Mi általában vacsorára esszük. Nagyon finom.... és egyszerűen nem lehet abbahagyni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...