2013. március 6., szerda

Madártej

- ezzel lehet lányomat igazán lekenyerezni, vagy lemadártejezni? :-)
Egyszerűen imádjuk. A recepteket innen-onnan szereztem hol sikerültek, hol nem.
A mostani bevált:
Íme:
1,5 liter tej, 6 db tojás, 5 evőkanál porcukor, 1/2 rúd van
ília. A tejet feltesszük forrni, eközben a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. (egy kis sót szoktam hozzáadni) A felforrt tejet lejjebb veszem, majd egy kanállal belemerem a habokat. Egyszer max. 2-3 db-ot érdemes főzni, mert megnőnek. A habokat oldalanként 1-1 percig főzzük, közbe buzgón locsoljuk a meleg tejjel. Szerintem ez a titka. :-) A habokat leszűrve egy jénaiba teszem, és a tejhez hozzákeverem a habosra kevert tojássárgáját. Addig főzőm, míg besűrűsödik. Hidegen tálalom.
Egy kicsit megbolondíthatjuk reszelt citrommal, vagy naranccsal, most kakaót került rá... és finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...