2015. március 15., vasárnap

Medvehagymás sajtkrémmel töltött csirkemell

Most már tényleg tavasz van. A piacon megjelentek a medvehagymák. Nagyon szeretem. Kellemes, enyhén fokhagyma íze egyszerűen mennyei. Ma többféle ételt készítettem ennek a tavaszi hagymának a felhasználásával. A mai ebédünk főfogása a töltött csirkemell volt.

Hozzávalók: 4 db csirkemell, 1-2 maréknyi medvehagyma, 3 db szikkadt zsemle belseje, só, bors, fenyőmag, olíva olaj, parmezán sajt (nálam nem volt most otthon, ezért helyette kevés reszelt sajtot tettem bele), 1 doboz natúr krémsajt, vaj, szeletelt bacon.
A medvehagymát apróra vágom. A fenyőmagot megpirítom. Egy turmix segítségével pestot készítek a medvehagyma, só, fenyőmag, sajt és olaj felhasználásával. Ezt a pestot keverem a natur krémsajtba, amit még sózok, borsozok. Hozzáadom a zsemle belsejét is. Ezt a keveréket töltöm a félbevágott csirkemellek közé, amit hústűvel rögzítek. A húsokat vajon elősütöm, majd szeletelt baconnel körbetekerve egy közepes tepsibe helyezem. A megmaradt zsiradékot hozzáöntöm és lefedve, előmelegített sütőben sütöm kb. 1 órán keresztül. A tetejét a végén meg is piríthatjuk. Bármilyen körettel nagyon finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...