2013. június 20., csütörtök

Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós

A legutóbbi pulykaropogós kapcsán egy kicsit újragondoltam a receptet. Az apropó abból jött, hogy némi zöldséggel kombinálva egy komplett egytálétel készíthető. Így megspóroljuk az extra körettel járó időt is. 
Hozzávalók: 500 g pulykamell felkockázva, 20 dkg füstölt sonka, 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal), 2 dl tej, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 1 szelet kenyér, negyed karfiol rózsáira szedve, 1 maréknyi friss zöldborsó, 5 dkg vaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék.
A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.
Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta esetleg savanyúság illik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...