2013. június 7., péntek

Szezámos sertéssült spárgával és pirított tésztával

Még a hétvégén vásárolt 1 kg sertés lapocka másik feléből készült ez a vacsora. 
Viszonylag gyorsan elkészül, de érdemes előtte a sertéshúst egy kicsit bepácolni. Ez nem csak az íze miatt kell, hanem hamarabb meg is puhul.
Hozzávalók: 1/2 kg lapocka, 1 csomag fehér spárga, 2 ek borsó, 2 ek olaj, 2 ek szezámmag, kínai fűszerkeverék, chili szósz, szója szósz.
A hús apró kockákra vagy csíkokra vágjuk megfűszerezzük, meglocsoljuk szója szósszal és némi chili szósszal. Fél óráig hagyjuk állni benne. 
Ezután a Wok-ot melegítsük elő, forrósítsuk fel benne az olajat majd pirítsuk meg a húst, ezután adjuk hozzá a megpucolt és kisebb darabokra vágott spárgát, a borsót és pároljuk az egészet puhára. Ezután adjuk hozzá a szezámmagokat is. A tésztát (Wok-ba való) forró vízzel öntsük le és hagyjuk kicsit állni. Ezután leszűrve adjuk a húshoz. Most már együtt pirítjuk tovább, adhatunk még hozzá némi vizet is illetve szója szószt. Tálaláskor pirított szezámmaggal szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...