2013. július 1., hétfő

Marhasült barna szósszal

A hétvégén készült ez a finom sült hús, amit anyukámmal együtt készítettünk el.
A recept szintén Németországból van, ahonnan anyukám is származik. 
Hozzávalók: 1,5-2 kg marha felsál, só, bors, mustár, 1 vastagabb szelet szalonna, kb. 15 dkg margarin, a sűrítéshez étkezési keményítő vagy Mondamin Fix Soßenbinder, illetve 1 kis konzerv sűrített paradicsom.
A húst szépen megtisztítjuk az inaktól, megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután mindegyik oldalát megsózzuk, borsozzuk. A fűszereket és belemasszírozom a húsba. Egy kicsit állni hagyjuk, majd megkenjük mustárral. Eközben egy nagyobb tepsiben felforrósítjuk a margarint és beletesszük a szalonnát is. (ezt tulajdonképpen csak az íze miatt szoktuk) A húst minden oldalán megpirítjuk. Időközönként forró vizet adagolunk hozzá. Majd mehet a sütőbe. A húst kilónként nagyjából 1 órán keresztül sütjük. Sokszor nézzünk rá, nehogy leégjen, illetve ne felejtsük a saját szaftjával locsolgatni is. Mehet bele a sűrített paradicsom is. Lehet friss paradicsom szeleteket is beletenni. Itt is kell hozzá időnként forró vizet adagolni. Amikor a hús megsült kiszedjük a tepsiből és alufóliába csomagoljuk. A visszamaradt szaftját a sűrítővel besűrítjük, ha kell fűszerezzük. Ezután a húst szeletelő géppel vékony szeletekre vágjuk, és a szafthoz adjuk. Általában zsemlegombóccal és párolt káposztával szokás tálalni. 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...