2019. június 26., szerda

Ráncfelvarrt rakott zöldbab

Néhány napja foglalkoztat már ez az étel. Mondhatnám úgy is, hogy annyit gondoltam rá, hogy megkívántam. Na most el is készült, és isteni finom lett.

Hozzávalók: 400 gramm zöldbab (fagyasztott,  1 db vöröshagyma, 50 dkg darált hús, só, bors, paprika, étolaj, 15 dkg rizs, 450 g tejföl, 1 db tojás (tejfölbe keverjük), 4 db főtt tojás, 20 dkg reszelt sajt, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek zsír

A hagymát aprítjuk, serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük. (pörköltet készítünk). Egy jénait kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
A zöldbabot sós vízben előfőzzük. A jénai tálba halmozunk belőle. Erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.
Tovább rétegezzük, tetszés szerinti sorrendben, a végén kerül rá a tejföl és a reszelt sajt.
 
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...