2013. október 12., szombat

Rozmaringos-mézes csirkemájas szárzellerrel

A kenőmájast sokat szeretjük talán az egyszerűsége miatt. Nálunk inkább a szárnyasból készült májas, amit a család is szívesen fogyaszt.
A napokban vettem csirkemájat, de határozott elképzelésem nem volt, azzal kapcsolatban, hogy mi legyen belőle. Aztán eszembe jutott anyum receptje. Nagyon sokszor készítette korábban, a mostani recept egy kicsit átdolgozott... inkább pástétom jellegű lett.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 szárzeller, 4-5 szál újhagyma, só, bors, bazsalikom, rozmaring, oregánó, méz, mangalica zsír.
A mangalica zsírt egy serpenyőben felmelegítem, beleteszem a kisebb darabokba vágott csirkemájat. Mehet bele a karikázott újhagyma, zeller, só, bors, bazsalikom, rozmaring, oregánó is. Addig párolom, amíg a máj átsül. Hozzáöntök még tetszés szerint mézet, én 2 evőkanálnyit tettem bele. Ezután az egészet (zsír kivételével) az aprítóba teszem és "leturmixolom. Csatos üvegbe, vagy üveg jénai tálba öntöm, és a tetejére ráöntöm a megmaradt zsírt is. Erre szükség is van, mert a máj különben kiszárad, nem lesz jól kenhető. Egy éjszakára a hűtőbe teszem... aztán másnap reggel már dugdosni kell, mert olyan finom, főleg friss kenyéren, vagy pirítóson sok-sok sózott lila hagymával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...