2013. december 27., péntek

Töltött libanyak

A karácsonyi ebédhez vásárolt liba nyaka nem veszett kárba. Isteni leves készült belőle, de bőrét is felhasználtam, méghozzá gombás töltelékkel megtöltve az előétel részeként. 

Hozzávalók: liba nyak bőre, 25 dkg gomba, 2 szelet fehér kenyér, 3 kemény tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, paprika, majoránna 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, olaj, 1 tojás
A gombát megtisztítom apróra vágom, majd a kevés olajon a hagymával együtt megdinsztelem. Hozzáadom a sót, borsot és a paprikát is és kis lángon lefedve párolom. Eközben a tojásokat keményre főzöm, a két szelet kenyeret tejbe áztatom. Ha a gomba megpuhult egy nagyobb tálba öntöm, hozzáadom az apróra vágott tojást, a beáztatott kenyeret, a fokhagymát és végül tetszés szerint fűszereket. Az egészet botmixer segítségével aprítom. Hozzáadom az 1 db nyers tojást is. A nyak bőrét átmosom, megszárítom. Egyik felét fogvájó vagy hústű segítségével összetűzöm. A tölteléket óvatosan a bőrbe töltöm a végét szintén fogvájóval lezárom. Érdemes inkább kevesebb töltelékkel megtölteni, mert hajlamos kiszakadni, ahogy ezúttal nálam is tette. De ez ne vegye el a kedveteket, mert a kifolyó töltelék nagyon finom átsülve, magában is. A nyakat sózom, majd majoránnával bedörzsölöm. Kevés olajjal megkenem. A fennmaradó tölteléket is a tepsibe teszem és letakarva előmelegített sütőben így együtt sütöm. Nagyjából 1 óra alatt szépen átsül. A végén levehetjük a fóliát a tepsi tetejéről így a bőr szépen átpirul. Akár melegen, akár hidegen nagyon finom.
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...