2014. május 14., szerda

Hentestokány

Igazi pasi étel. Nagyon régen készítettem már, és nem is értem, hogy miért nincs nálunk gyakrabban. Hiszen nagyon finom és imádom az ízeket így együtt. Sokféle tokányt ismerhetünk, van borsos, csikós, erdélyi... de számos más változata is ismert még. 

Hozzávalók: 60 dkg sertés lapocka, 15-20 dkg füstölt húsos szalonna, vagy parasztsonka, 2 nagyobb vöröshagyma, csemege uborka ízlés szerint, só, bors, majoránna, kevés paradicsompüré - de ez elhagyható.
A szalonnát vagy sonkát továbbá a húst csíkokra vágjuk, ezt tesszük az uborkával is. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát. Ehhez hozzáadjuk a hagymát és tovább dinszteljük. Mehet hozzá a hús is, amit megpirítunk, majd lassú tűzön tovább párolunk. Kevés vizet adjunk hozzá, de mindig csak apránként. Fűszerezni se felejtsük ám el sóval, borssal és majoránnával. Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a csíkokra vágott uborkát is végül a paradicsompürét.
A tokányt leginkább rizzsel szokás tálalni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...