Ha szombat, akkor piac. Ilyenkor sajnos néha annyira megfeledkezem az időről, és csak mikor hazaérek döbbenek rá, hogy mindjárt ebédidő, és még sehol sem tartok. Ilyenkor jönnek jól, a gyorsan elkészíthető ételek, vagy a sültek. Hús mindenekfelett, ezért hogy ne veszítsek időt a köretet is a tepsibe dobálom, majd az egészet egyszerre megsütöm. Annyiféleképpen lehet variálni, akár az ízeket különféle fűszerek használatával, akár a köretet, ha éppen nem akarunk burgonyát enni, a nagyobb darabokba vágott zöldségekkel is finom ebédet készíthetünk.
Hozzávalók: 1 kicsontozott pulyka felsőcomb, burgonya negyedelve, néhány szál rozmaring ág, fűszerek tetszés szerint, kevés olíva olaj, 3-4 gerezd fokhagyma
A pulykát jól befűszerezzük, jól belemaszírozzuk a húsba a fűszereket, majd tepsipe helyezzük. A hús köré mehetnek a burgonyák, ezeket szintén sózzuk, vagy tetszés szerinti fűszerrel megszórjuk. Néhány gerezd fokhagymát is adunk hozzá, majd olíva olajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben lefedve sütjük kb. 1 órán keresztül.
Én készítettem hozzá egy kis vajon párolt fűszeres laskagombát. Amit kevés vajon elkezdtem pirítani, közben jól megfűszereztem. Ennek nagyjából 5-6 perc kellett. A húst steak szósszal öntöttem nyakon. Uborkasaláta készült hozzá, mert nagyon szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése