2015. január 4., vasárnap

Pálcikás-bundás virsli avagy CORN DOG

Azt hiszem virsli mérgezést már nem kapunk, de szilveszter után, ez az utolsó adagunk, amit mindenképpen el kellett fogyasztanunk. Reggelire készült ez a pálcikás-bundás virsli, aminek receptjét nagyon sok helyen láttam már. 

Hozzávalók: 7 dkg finom liszt, 7 dkg kukorica liszt, 4 g szárított élesztő, 1 db tojás, 1 dl tej, kevés cukor, só, virsli, pálcika
A tejet megmelegítjük, megszórjuk cukorral majd beleütjük a tojást és megszórjuk az élesztővel. A liszteket összekeverem, sózom végül elkeverem a "nedves" hozzávalókkal. Ezt a masszát (palacsinta tésztát) egy magas falú pohárba öntöm. A virsliket felszúrom a pálcikákkal és belemártom a tésztába.
Bő, forró olajban sütöm ropogósra. Csak úgy magában tálalom ketchuppel és mustárral.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...