2013. április 17., szerda

Tejszínes-brokkolis gnocchi

Amikor nem nagyon van idő főzni, néha a félkész ételek is nagy segítséget nyújtanak. Bár nem nagyon kedvelem őket, azért több friss hozzávalóval igazán ízletes étellé varázsolhatóak.
Így született ez az étel is. 
A napokban hűtőürítés zajlik nálunk, így adva voltak a hozzávalók. 
Mint:brokkoli, 1/2 doboz tejszín, 4-5 szelet bacon szalonna, 1-2 gerezd fokhagyma
A gnocchit a csomagoláson jelzett ideig főzzük. Ez  nagyjából 2-3 perc. Az előzőleg megmosott és rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízbe teszem, néhány percig előfőzöm. Ezután szűrő segítségével hideg vízzel leöblítem. Szép zöld marad, és ropogós.
Serpenyőben megpirítom a kisebb darabokra vágott bacon szalonnát. Hozzáadom a préselt fokhagymát majd a kifőtt gnocchikat. Ezután teszem hozzá a brokkolikat és végül a tejszínt. Épphogy csak hagyom felforrni egyszer és már kész is van. Arra figyeljünk, hogy ilyenkor már ne keverjük, mert a brokkoli széteshet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...