2015. május 8., péntek

Lábtörlő

Sokféleképpen használtam már fel a virslit. Készült már hot-dog, hot crock, fontam már virslit is, de szőttes még soha nem készült belőle. Már régóta szemezgettem vele, hiszen az interneten nagyon sokszor jött velem szembe. Igazán látványos egy étel, bármennyire is egyszerű.

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5-3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 2 kk olaj
virsli, szezámmag, tojás
A lisztet átszitáljuk majd hozzáadjuk a sót és az olajat. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez öntjük. A tésztát jól átgyúrjuk (nekem több tej kellett bele, óvatosan adagoljuk). Könnyű, lágy tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nagyjából egy 25x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Derelyevágóval a hosszában bevagdossuk, de nem végig,  a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Jöhet a szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé helyezzük. Megkenjük felvert tojással majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük meg 180 fokon kb. 15-20 percig. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...