2017. október 27., péntek

Paradicsomos-tarjás tészta

Ha valami gyorsra és nagyon finomra vágytok, akkor ezt a receptet ki kell hogy próbáljátok.
Épp hogy csak annyi időm volt, hogy beugorjak az Aldiba, persze a gyerek mellett ez sokszor vicces, mert ilyenkor bizony improvizálva folyik az ebédnek való beszerzése, ezúttal sikerült.

Hozzávalók: 3 szelet tarja, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, apróra vágott bacon, 1 dobozos aprított paradicsom, só, bors, kakukkfű, kevés olaj, néhány szem aszalt paradicsom és koktél paradicsom, tetszés szerinti tészta

A tarját csíkozzuk majd serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk, és tányérra szedjük. A serpenyőbe ezután a karikára vágott hagymát, aprított bacont és fokhagymát tesszük, rövid ideig dinszteljük. Ezután öntjük hozzá az aprított paradicsomot. Fűszerezzük, majd visszatesszük a húst és fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Ha kell kevés vizet adjunk még hozzá. Tálalás előtt adjuk hozzá a szeletekre vágott koktélparadicsomot és a csíkozott aszalt paradicsomot.
Tetszés szerinti tésztával tálaljuk. Tetejét parmezánnal és bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...