2013. február 9., szombat

Káposzta saláta 1.

Káposzta salátából több félét ismerek. Ez a mostani azért kedvenc, mert savanyított káposztából készült. Az ötlet anyutól jött, ő készítette ezt sokszor magának.
Eleinte ódzkodtam attól, hogy savanyú káposztától milyen is lesz, de tényleg nagyon finom.
A káposztát, ha túl savanyú hideg vízzel jól átmosom, majd apróra vágom. Adok hozzá 1 fej hagymát szintén apróra vágva. Jól megsózom, adok hozzá fehér borsot, és egy kis cukrot. A végén megöntözöm olíva olajjal. Tulajdonképpen ennyi az egész. Finomabb, ha állni hagyjuk egy kis ideig a hűtőben. 
Általában húsok mellé de magában is nagyon szeretem. Meg szoktam locsolni tökmag olajjal.
Egy másik variációja, ha adunk hozzá 1 vagy 2 főtt tojás, apróra vágva.

Próbáljátok ki...   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...