2013. június 2., vasárnap

Erdei gombamártás

Sült húsok mellé kiváló egy kis gombamártás is. Többnyire barna csiperkéből szokott készülni, de ezúttal szegfűgombából készült.
Hozzávalók: 2-3 újhagyma, 25 dkg szegfűgomba, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, kevés olíva olaj, 1 kk tárkonyecet, 1 dl fehérbor, 1 ek mustár, só, bors, tejszín, 1/2 csokor petrezselyem
A hagymákat karikázom. Az olíva olajon felolvasztom a vajat. Erre jönnek a hagymák, melyeket néhány percig dinsztelek. Utána mehet rá a jól megmosott gomba is további 5-6 percre. Beletesszük az ecetet a fehérbort és ha igényel kevés hús- vagy zöldséglét, akkor azt is. Folyamatos kevergetés mellett az alkoholt elforraljuk. Ezután mehet bele a mustár a fűszerek végül a tejszín. Néhány perc után szépen besűrűsödik. Tetejét megszórjuk petrezselyemmel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...