2013. február 13., szerda

Macaroni A la Mamma

Valamelyik nap gyors spagetti volt. (makaróninak készült, de nem volt otthon olyan tésztám – egyébként azzal szeretjük. Tipikus gyors kaja, szintén Németországban még gyerekkoromban csinálta gyakran a nagymamám.Nudeln mit Jagdwurst a neve.Ez az étel is a hozzávalók és az egyszerű elkészíthetősége miatt spórolós ételnek számított. Viszont mi nagyon szerettük. Kell hozzá hagyma, vadász-, vagy hasonló felvágott, makarónitészta, vaj, sajt. 
Elkészítése: a hagymát és a felvágottat felkockázom, serpenyőben a vajat felhevítem majd hozzáteszem a felkockázott alapanyagokat.Együtt pirítom.A tésztát a megszokott módon főzöm, leszűröm és a még meleg serpenyőbe öntöm, kissé megsütöm.Hozzá általában paradicsomszósz járt, ami szintén a nagyon egyszerű üveges paradicsomitalból, rántással besűrítve készült. Nagyapám a paradicsom szósz helyett tojásosan szerette. Semmi extra 1-2 tojást felverünk és rázúdítjuk a még meleg tésztára és egy kicsit együtt melegítjük.

Sokan mondhatnánk, hogy ez nem éppen gourmet fogás viszont a gyerekeknek mindig bejön. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...