Amikor az "úgy ennék valami sütit" gondolat motoszkál bennem, általában anyu egyik fantasztikus kuglófját szoktam elkészíteni. Készült már áfonyával, túróval, kakaóval vagy citromosan is. Ezúttal barack került bele.
Hozzávalók: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 citrom héja, 1 citrom leve, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, sárgabarack
A margarint a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. A kuglóf formáját kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd beleszórom a kockára vágott barackot is. Nem baj ha sok kerül bele, a tésztába szépen belesül. Végül a maradék masszával betakarom. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba fontos.
Nagyon szép, mutatós és nem utolsó sorban finom sütemény kerekedik belőle...
Nagyon szép, mutatós és nem utolsó sorban finom sütemény kerekedik belőle...
Szia Danadi! Megsütöttem ma a kuglófot, isteni lett. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés