2013. február 16., szombat

Tortilla

Ha gyors vacsorára vágyunk, esetleg van egy kis maradék sült hús, akkor a Tortilla tekercset tudnám ajánlani.
Nálunk ma humusz készült és ahhoz gondoltam mártogatósnak.
Elkészítése nagyon egyszerű.
Kell hozzá: 30 dkg liszt, 1/2 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál só, 7 dkg vaj, 2,5 dl meleg víz.
A lisztet, sütőport, sót összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a vizet és kb. 5 percen keresztül gyúrjuk. A tésztát 12 vagy 6 részre osztjuk attól függően, hogy kicsi vagy nagyobb lapokat szeretnénk.
2mm vastag korongokká gyúrjuk őket.
Egy serpenyő közepes lángon felhevítünk és a lapokat egyesével megsütjük. Ennyi. Egyszerű és nagyszerű.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...