2013. március 2., szombat

Almás scone szederkompóttal

Ez az desszert valami fenomenális, és 15 perc alatt elkészül.
A neve érdekes, mert a jelentése "szegény windsori lovagok" 
Szóval kell hozzá: 225g liszt + még valamennyi a lisztezéshez, 1tk sütőpor, 50g vaj, 4 ek barna cukor, '/4 tk fahéj, 1 alma hámozva, kimagozva és kockákra vágva, 125 ml tej + kevés a sütemény lekenéséhez, tejszínhab és szederkompót a tálaláshoz.

Először is melegítsük elő a sütőt (220 fokra). A lisztet szitáljuk át és keverjük össze a sütőporral, majd a vajjal tegyük egy tálba, morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat valamint az almát.
Öntsük hozzá a tejet és gyors mozdulatokkal keverjük össze, nem kell nagyon eldolgozni. Tegyük lisztezett felületre és nyújtsuk kb. 3cm vastagságúra.
Egy 6cm-es átmérőjű szaggatóval (pohár is jó) vágjuk kerek formákat. A tészta maradékot is addig gyúrjuk és szaggassuk, amíg van belőle.
Kenjük meg a tetejét tejjel, és liszttel meghintett tepsiben 18-20 perc alatt süssük készre.
A kompóthoz
750g szeder félbevágva, 100g barna cukor, 1/2 citrom leve, csipetnyi fahéj
A gyümölcs 2/3-át konyhai robotgéppel aprítsuk fel és dolgozzuk össze a cukorral, citromlével és a fahéjjal. Passzírozzuk át egy szitán. Végül tegyük bele a maradék gyümölcsöt.
Ezt a mártást akár le is fagyaszthatjuk, ha nem fogyasszuk el 2 napon belül.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...