2013. március 9., szombat

Csirkeaprólék leves

Tegnap délután hazafelé beugrottam a boltba, de nem volt még konkrét elképzelésem, hogy mit is főzzek. Mivel leves már régen volt, ezért esett a választásom egy csomag leves aprólékra.
Jobban szeretek piacon vásárolni a megszokott árusoktól, de most nem volt rá lehetőségem, úgyhogy maradt ez. A húst elég frissnek tűnt, legalábbis a színe külsőleg OK volt. Egyébként a csomag csak a szárnyakat, nyakat, farhátat, lábakat és néhány szívet és májat tartalmazott. Nem hangzik jól, ugye? Pedig higgyétek el, isteni leves lett belőle. Jó, mi is jobban szeretjük, ha majdnem egy egész csirke fő a levesben, mert hát utána lehet csócsálni a húst is.
Na de térjünk vissza a levesre. 

Kell hozzá 1 adag leves aprólék, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, kis zeller, 3 kelbimbó, 1 nagyobb burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 rózsa karfiol, (karalábém most nem volt itthon), bors esetleg vegeta.

 A húst jól megmosom, ha lehet be is áztatom egy kis időre. Leszedem a nem tetsző részeket. Egy lábos hideg vízbe teszem fel főni a húst. Amikor el kezd forrni, lemerem a habját, megsózom és beleteszem a zöldségeket. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús le nem válik a csontról. Ezután kihorgászom a zöldségeket és a húst. A levest leszűröm. A csontról leszedem a húsokat és feldarabolom. A zöldségeket szintén. Készíthetünk még hozzá tésztát is, ki hogy szeretni. De nagyon szeretem tojással. Ilyenkor 1 vagy 2 tojást felverek és óvatosan a gyöngyöző levesbe öntöm. Kicsit átkeverem és nagyjából 1-2 percig főzöm. Nagyon finom.
Korábban, mikor a gyerkőc kicsi volt több zöldséget is főztem a levesbe, mert utána nagyon finom bébiételt készítettem ezekből, amit a húslével pépesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...