Legfinomabb ragulevest zöldségből egy nyaralásunk alkalmával ettük egy erdő közepén. Az erdészné főzte és valami isteni volt. Addig azt gondoltam, hogy raguleves csakis hússal készülhet. Jó nagyot tévedtem.
Igazán kiadós a sokféle zöldséggel és hozzávaló krumpli gombóccal.
Hozzá kell: 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1/2 karalábé, 1-2 maréknyi borsó, 1 kis fej hagyma, vaj, 1 ek liszt, 2-3 ek tejföl, só, bors, tárkony, lestyán, zsálya.
Gombóchoz: 30 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, 1/2 cs. petrezselyem, só
A zöldségeket egyforma nagyságúra vágom. A vajat felhevítem egy kevés olíva olajjal, majd beleteszem az apróra vágott hagymát. Ezután mehetnek bele a zöldségek is. Megsózom és megfűszerezem. Együtt pirítom őket majd felengedem forró vízzel. Ezután lefedve lassú lángon főzöm.
Amikor a zöldségek megpuhultak elkészítem a gombócokat is.
Ehhez
a burgonyát puhára főzzük. Kihűtjük, majd elkeverjük 1 tojással, a
szükséges mennyiségben adunk hozzá lisztet, sót, borsot és az apróra
vágott petrezselymet. (a massza ne legyen túl kemény)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése