2013. május 16., csütörtök

Gombaleves fehér spárgával

Megint maradékokból készült a ma esti levesünk. Sajnos a piacon vásárolt fehér spárga nagy része fásnak bizonyult, így csak a felső részét tudtam felhasználni. Párolva kevés lett volna, így került a levesbe, amit nem bántam meg.

Hozzá kellett: 40 dkg csiperke, 1 csomag petrezselyem, kevés margarin, só, bors, 1 csomag fehér spárga felső része, kevés liszt, csipetke

Kevés vajon megpirítom a korábban szeletekre vágott gombát, megszórom petrezselyemmel és fűszerezem. Amikor már kezd egy kevés levet engedni, megszórom liszttel. Forró vízzel felöntöm. Mivel most nem főztem hozzá zöldséget "kénytelen" voltam leveskockát felhasználni. Legjobb lenne természetesen nélküle, esetleg ha van előre lefőzött húsleves alapunk, még jobb. Ezután mehet bele a meghámozott spárga, melyet kisebb darabokra vágtunk. Együtt főzöm, amíg mindkettő meg nem puhul.
Tetejére mehet még egy kevés petrezselyem zöld. Ha esetleg sűrűbbre szeretnénk, készítsünk egy kis tejfeles habarást hozzá. Csipetkével a leves még tartalmasabb.
Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...