Ha valami nagyon különlegeset szeretnétek enni, akkor ezt az ételt szívesen ajánlom.
Hozzávalók:
4 csirke felső comb, 2 csirkemell, 3 ek szilvalekvár, 2 ek
vörösborecet, só, római kömény, 3 sárgarépa, 2 cékla, kevés olíva olaj.
Először
a zöldséget készítem elő. Megtisztítom és nagyobb hasábokra vágom a
sárgarépát, a céklát pedig vastagabb szeletekre. Ezután egy tepsibe
öntöm őket, megszórom sóval és római köménnyel, majd meglocsolom egy
kevés olíva olajjal és előmelegített sütőben elkezdem sütni.
Amíg a
zöldség sül, készítsük elő a húsokat is. Ehhez a csirkemelleket nagyobb
darabokra vágjuk. Megsózzuk. Előkészítjük a pácot, ami a szilvalekvár
és a vörösborecet keveréke. Ezzel a páccal megkenjük a húsokat és a közben már félig megsült zöldségekre pakolom.
Mehet vissza a sütőbe. Nagyjából 30 percig még együtt sütöm őket.
A húsok mellé készíthetünk egy joghurtos mártást is ami ezúttal aprított rukkola salátából és fokhagymából, sóból állt.
Tálalhatjuk burgonyapürével is, ahogy nálunk a fiúk is ették, de nagyon finom volt aprított paradicsom, uborka és hagymával, egy cikkekre vágott tortellinivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése