2014. július 1., kedd

Baconos-hagymás kukoricaleves

Bármikor is kérdezem a kisebbik gyerekem, hogy mit főzzek, az első gondolata mindig a kukoricaleves. Nem tudom elégszer elkészíteni neki. Sokszor variálva.. hol van benne hagyma, hol nincs, hol tejszínnel készül, máskor meg krémsajttal. Hát most bacon szalonna is került bele, a tetejére pedig pirított hagyma. Nem volt gond vele, hamar elfogyott így is.

Hozzávalók: 2-3 doboz csemege kukorica (néha lehet kapni az édes változatát, nálunk azt jobban szeretik) 4-5 szelet bacon szalonna, 3-4 szál újhagyma, 1 tömlős kemping sajt, tejszín, só, bors, majoránna.
A bacon szalonnát apró darabokra vágom az újhagymával együtt. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a szalonnát. Ráöntöm a kukoricát majd hozzákeverem a sajtot. Mehet 2 tömlőnyi is, sokkal krémesebb lesz. Ráadásul az ízekkel is variálhatunk, ha mondjuk füstölt sajtot használunk. Fűszerezem és felöntöm forró vízzel. Néhány percig kell csak főzni, és lehet is sűríteni. Ezúttal kókusz tejszínt használtam, mert amióta a Kamrajava webshop-ból megrendeltem, szinte csak ezt használom. Érdemes kipróbálni, mert a kókusz intenzív íze teljesen megbolondítja az ételeket. A leves ezzel el is készült. Mi szeretjük halmozni az élvezeteket, ezért a tálaláskor pirított hagymával és parmezán sajttal szórtuk meg.

2 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem kukoricakrémlevest, de már régóta szerepel a kívánságlistámon :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom... érdemes kipróbálni :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...