2013. július 21., vasárnap

Zöldségfasírt fűszeres-fokhagymás mártogatóssal

Mai ebédünk a kertben termett zöldségekből, fűszerekből készült. Mivel szombaton késő délután értünk haza és nem akaródzott bevásárolni, úgy döntöttünk, hogy improvizálunk.
Szóval drágámat leküldtem a kertbe, hogy hozzon, amit talál. Hozott is cukkinit, répát, lila- és vöröshagymát, bazsalikomot, oregánót és snidlinget - így készült a fasírt.
Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini, 5-6 kisebb hagyma vegyesen, 1-2 sárgarépa, 8-10 levél bazsalikom, 1 csomag snidling, fél csomag oregánó, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, zabpehely, 1 tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz  
Mártogatóshoz: 1 doboz tejföl, 1 csokor snidling, 10 bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.
A zöldségeket (cukkinit, répákat, hagymákat) nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom az aprított fűszereket, préselt fokhagymát, tojást, sót, borsot és annyi zabpelyhet, amennyitől formázhatóvá válik a massza. Készítsünk tetszés szerinti nagyságú fasírtokat, amiket zsemlemorzsába forgassunk. Kevés forró zsiradékon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölt elkeverjük a fűszerekkel, préselt fokhagymával és az aprított zöldfűszerekkel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...