2013. október 11., péntek

Magyaros gnocchi

Előfordul, hogy néha nagyon későn jutok a konyhába, de mivel enni azért kell, és persze a család is igényli a meleg ételt, gyorsan, fél óra alatt összedobható ételeket kell készíteni. Az ilyen hétköznapok gondolom sokunknál hasonlóan zajlanak - vagyis vagy gyorsan összedobunk valamit, vagy az előrefőzés esete áll fenn. A spejzban volt még két csomagnyi gnocchi, amit csak vízben kell rövid ideig főzni, úgyhogy tökéletes választás volt. Variálni viszont sokféleképpen lehet. Ma magyarosan készült.

Hozzávalók: 2 csomag gnocchi, 2 szál újhagyma felkarikázva, kockázott füstölt húsos szalonna, kolbász karikázva, 1 db kápia paprika karikázva, petrezselyem, paprika, só, bors, 1 kis doboz tejföl, kevés erős pista.
A gnocchit a csomagoláson jelzett módon előfőzzük. Közben egy serpenyőben a hagymát és a szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a kolbászt és a kápia paprikát is. A tejfölbe elkeverjük a fűszereket: paprikát, sót, borsot, erős pistát majd a serpenyőbe öntjük. Mehet hozzá a kifőtt és leszűrt gnocchi. Jól elkeverjük néhány percig együtt pároljuk és a végén hozzáadjuk az aprított petrezselymet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...