2013. október 15., kedd

Sütőtök leves pirított tökmaggal

Itt a tökszezon... a piacot már szinte narancssárgára festi ez a különleges zöldség. Még a múlt héten vásároltam én is azzal az elgondolással, hogy majd mézzel megkenve a sütőben megsütöm. A tervek változtak, leves lett belőle.

Hozzávalók: 1 közepes sütőtök, 3-4 szem burgonya, 3 szál újhagyma, tejszín, só, bors, szerecsendió, tökmag.
A hozzávalókat nagyobb darabokba vágom, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön kezdem főzni, hozzáadva a fűszereket tetszés szerint. Amikor a burgonya kellőképpen megpuhul, botmixerrel összeturmixolom. Ha túl sok a leve, azt még a turmixolás előtt lemerem... később még mindig higíthatom vele a levest. A végén már csak tejszínnel kell felönteni, egyszer felforralni, majd tálalni.
Hozzá nálunk tökmag lett pirítva és a gyerekek pitával ették, amit előtt megpirítottam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...