2013. november 2., szombat

Osztrák szelet

Vendégségben ettem először ebből a süteményből. Annyira finom volt, hogy nem tudtunk leállni vele.
Elkértem a receptet, és nagyon meglepődtem, hogy mennyire egyszerű elkészíteni.
Maga a recept többféleképpen variálható, dió helyett kókuszreszelékkel is el lehet készíteni.

Hozzávalók: 14 dkg cukor, 14 dkg ráma,  4 db tojássárgája, 25 dkg liszt, 1 sütőpor
tetejére: 4 tojásfehérje kemény habbá verve, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg dió (vagy kókusz), lekvár
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a margarinnal és a cukorral. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, majd hozzákeverem a margarinos masszához.
Jól összegyúrom majd egy kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom.
Erre jön rá a tetszés szerinti lekvár. 
Ezután a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, óvatosan forgassuk bele a cukrot, vaníliás cukrot és a diót (vagy kókuszt). Ezzel kenjük meg a tészta tetejét, majd előmelegített sütőben süssük, közepes lángon.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...