2014. május 17., szombat

Gombás lecsó illatos rizzsel

Imádom a gyorsan elkészíthető ételeket. Sajnos a munkám és a munkahelyem távolsága miatt sokszor kell olyan ételekben gondolkodnom, melyek mondhatni pikk-pakk elkészülnek. Sokan elhagyják a vacsorát, de szerintem fontos, hogy azt a családdal együtt fogyaszthassuk el. Egyik ilyen, 30 perc alatt elkészíthető vacsora ötletem volt a mostani étel is. A hűtőben fellelhető "maradékokból" készült.

Hozzávalók: 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, lehetőleg húsos, 1-2 fej főzőhagyma, 3-4 szem paradicsom, 4-5 paprika, 1 zöldpaprika, 8-10 karika kolbász, rizs, tárkony, só, bors, kevés vaj
A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát csíkozzuk. 
Egy nagyobb serpenyőben vajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a kockázott hagymát. Rövid ideig pároljuk. Ezután mehet bele a gomba és a többi zöldség is. Lecsót készítünk.
Sózzuk, borsozzuk. Belekarikázunk némi kolbászt is a füstölt íze miatt. Amíg a lecsó készül, lássunk neki a rizs elkészítéséhez. Rizst mindig 2:1 arányban főzök. Vagyis 1 bögre rizshez dupla annyi vizet mérek. Előtte mindig átmosom és hagyom lecsepegni. Kevés zsiradékon előpirítom és csak ezután engedem fel vízzel. Nagy lángon kezdem főzni, de közben többször megkeverem és beleteszem a fűszereket is.  Ezúttal az illatos tárkony került bele. Ha a víz el kezd forrni, kislángra váltok és a rizst lefedve tovább párolom.
30 perc alatt egy nagyon ízletes és egészséges ételt kaphatunk.


n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...