2014. július 9., szerda

Málnás-áfonyás kuglóf

Munkahelyi süti... merthogy kedvenc kolléganőim részére készült. Mivel a recept nagyon egyszerű és elronthatatlan, sokszor készítem el. Néha még éjszakába nyúlóan is. Mint ahogy most is készült. A hagyományos kakaós változat helyett, az otthon lévő bogyós gyümölcsök kerültek bele.

Hozzávalók: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 citrom héja, 1 kanál citromlé, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, málna és áfonya tetszés szerint
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában.) A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. A kuglóf formáját kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd megszórom a gyümölcsökkel, végül befedem a maradék fehér masszával. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tetejét porcukorral szórhatjuk meg, de csokimázzal is mennyei lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...