2014. szeptember 20., szombat

Anyuféle német babsaláta

Ez a saláta is "anyuspecialitás". Nagyon sokszor készül, mert bizony nálunk kilószámra fogy. Ideje sincs üvegbe töltődnie. Szóval nálunk a babsaláta a reggelik és vacsorák kiegészítő kelléke, és jelentem nagyon finom.

Hozzávalók: 1 kg lehetőleg vékony bab, 1 szál borsikafű, 1 ek borsikafű aprítva, 1 fej vöröshagyma, só, fehér bors, 1-2 ek ecet (de ízlések és pofonok), 1 ek olaj.
A babot megtisztítjuk végeit levagdosva majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe öntve, vízzel felengedjük, melyhez hozzáadjuk a sót, a hagyma felét (nem aprítva), az 1 szál borsikafüvet és lassú tűzön puhára főzzük. Ha elkészült, kihorgásszuk belőle a fél hagymánkat illetve a borsikafüvet. Kicsit engedjük kihűlni, majd adjuk hozzá a másik hagymát (nyersen) felaprítva. A hagyma a meleg vízben szépen megpuhul, nem lesz ropogós. Szórjuk meg a frissen aprított borsikafűvel majd adjuk hozzá az ecetet. Most pedig hagyjuk, míg teljesen kihűl a salátánk. Az ecetet két részletben is hozzáadhatjuk a léhez. A felét még akkor amikor meleg a víz, a másik felét pedig már hidegen. A legvégén már csak a bors és az olaj kerül bele...jól megkeverve és hidegre hűtve, kitűnő és frissítő salátát kapunk. Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...