2015. május 17., vasárnap

Tavaszi zöldségleves

Ilyenkor szeretem legjobban a piacot. A rengeteg új zöldség és gyümölcs csak úgy kelleti magát. Nagyon nehéz úgy elmenni a sorok között, hogy nem veszek semmit. A spárga, a borsó vagy az új zöldségek látványa már nyersen is megér egy misét, de mindezt egy fantasztikus levesben összeállítva....hát hogy is mondjam...fél kezemet adnám érte.

Hozzávalók: fél csomag fehér spárga, 1 csomag új zöldség (fehérrépa, sárgarépa), 1 karalábé, kevés karfiol, 1 csomag petrezselyem, vaj, só, bors esetleg ételízesítő, húsleves alaplé, vaj, liszt
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, tetszés szerint szeleteljük - de legjobb ha vékony csíkokra vagy karikákra szeljük, a petrezselymet felaprítjuk. 
A kevés vajon megfuttatjuk a zöldségeket, majd megszórjuk kevés liszttel és felengedjük zöldség vagy hús alaplével, ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...