2017. március 5., vasárnap

Az arborétum ínyenc tojásai

Egy nagyon régi falusi receptet találtam. Végtelenül egyszerű de nagyon finom, ezért találtam ki neki egy "fantázia nevet". 
Tavasz van...már mindenhol érezni. Itt, ahol lakok hatalmas fák veszik körül a régi házakat, melyek már túl is nőttek rajtuk. Ezen a helyen minden tavasszal csodálatos madárcsicsergés veri fel az amúgy is korán ébredőket. Mikor kinézel az ablakon, csodálatos zöld vesz körül...én csak arborétumnak hívom, ezt a kispesti eldugott régi lakótelepet azzal a sok hatalmas fájával és madárcsicsergős reggeleivel. Hát így lett a recept az arborétum ínyenc tojásai. 

Hozzávalók:  8 db tojás, 4 kk fagyos zsír, 4 kk zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, 1 doboz tejföl, , 2-3 ek mustár.
A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt megpucoljuk hosszában félbevárjuk. A tojások fehérjét hőálló porcelántálba tesszük. A tojások sárgáját pedig deszkán apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a zsemlemorzsát valamennyi tejfölt a mustárt és a fűszereket. Könnyű krémes állagot kapjunk. Ezekkel töltjük meg a tojásokat. A visszamaradt tojáskrémhez hozzáadunk még tejfölt és a jénai tálban lévő töltött tojásokra öntjük. Így kezdjük el sütni forró 180 fokos sütőben, mindaddig míg megpirul a teteje. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...