2013. február 6., szerda

A legjobb kuglóf



Egy kis márványkuglóf – a délutáni kávéhoz?

Ezt a finomságot anyukámtól tanultam. Ritkán kávézok, de ha anyuéknál vagyok, egy kávé mellett ez esik a legjobban. Ez a változat kakaóval készült, egyébként szoktuk anélkül is kicsit több citrommal, de hosszúkás formában.

Hozzávalók: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 citrom héja, 1 kanál citromlé, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 2-3 ek. kakaó

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában.) A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. Kivesszük a tészta 1/3-át és hozzákeverjük a kakaóport. A kuglóf formáját kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a fehér massza felét, majd erre kanalazom a kakaós tésztát, végül befedem a maradék fehér masszával. Fontos, hogy a kakaó réteg középre kerüljön, mert könnyen odaéghet. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...