2013. február 4., hétfő

Kelet ízei

Nem mondanám, hogy hűen követem a recepteket, inkább gyakran improvizálok. A keleti ételek elkészítésénél nálam a hozzávalók beszerzése kissé bonyolult. Gondolok itt a különféle szószokra és a különleges összetevőkre. Éppen ezért az otthon meglévő zöldségeket használom hozzá. (cukkini, répa, kaliforniai paprika, gomba, póréhagyma, vöröshagyma)
Wokban felforrósítom az olajat - mostanában kókusz zsírt használok - megpirítom benne a vékony csíkokra vágott csirke mellet, amit előtte befűszereztem. Mikor kissé megpirul, kiveszem a husit és az előtte vékony hasábokra szeletelt zöldséget is elkezdem pirítani. (ha szükséges még zsiradék bele, akkor tegyünk). Mikor már kellőképpen puhának érzem, hozzáöntöm a húst és kínai 5 fűszerrel ízesítem, hozzáadom a szójaszószt és már kész is. Rizst külön szoktam hozzá főzni, de ezúttal tésztával készült. Viszonylag gyorsan elkészül, és a hozzávalók variálásával sosem unalmas.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...