2015. július 29., szerda

Barackos kuglóf

Amikor az "úgy ennék valami sütit" gondolat motoszkál bennem, általában anyu egyik fantasztikus kuglófját szoktam elkészíteni. Készült már áfonyával, túróval, kakaóval vagy citromosan is. Ezúttal barack került bele.

Hozzávalók: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 citrom héja, 1 citrom leve, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, sárgabarack
A margarint a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. A kuglóf formáját kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd beleszórom a kockára vágott barackot is. Nem baj ha sok kerül bele, a tésztába szépen belesül. Végül a maradék masszával betakarom. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba fontos.
Nagyon szép, mutatós és nem utolsó sorban finom sütemény kerekedik belőle...



1 megjegyzés:

  1. Szia Danadi! Megsütöttem ma a kuglófot, isteni lett. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...