2013. február 12., kedd

Nyírségi gombócleves

Amikor nincs ötletem másnapra, hogy mit főzzek, sokszor játszom azt, hogy éttermek honlapján keresek a főételek között. Na ezt a levest épp így találtam.
Igencsak tartalmas leves, szerintem mellé mást nem is kell készíteni. Viszont nagyon finom!

Hozzávalók: 40 dkg borjú apró hús, 1 hagyma, 15 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér) 5-5 dkg karalábé és zeller, 1 maréknyi zöldborsó, 10 dkg karfiol, 10 dkg barna csiperke, só, bors, liszt, vaj, 2 dl tejszín, petrezselyem,
a gombóchoz: 30 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, 1/2 cs. petrezselyem, só

Kevés vajon megpirítjuk a hagymát és az apróra vágott húst. Ha már félig megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk 1 kanál liszttel és felengedjük vízzel. Fűszerezzük.
Eközben elkészítjük a gombócokat. Ehhez a burgonyát puhára főzzük. Kihűtjük, majd elkeverjük 1 tojással, a szükséges mennyiségben adunk hozzá lisztet, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet. (a massza ne legyen túl kemény) 
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a forró levesbe dobjuk. Amikor feljönnek a leves tetejére, akkor jó. Besűrítjük tejszínnel, ízesítjük sóval, citromlével és petrezselyemmel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...