2013. február 28., csütörtök

Sonkás burgonyaleves

A minap a Lidl-be tévedtem és az egyik polcon találtam receptajánlókat. Az egyik egy leves volt, ami nagyon megtetszett, így tegnap el is készítettem. Elkészíteni nagyon egyszerű és a hozzávalók általában megtalálhatóak a konyhában.

10 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg sonka, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg burgonya, só, bors, babérlevél, 2 dl főzőtejszín, 1 ek liszt, 2 dl tejföl 1 db citrom

A vajon megfonnyasszuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, aprított petrezselymet, fokhagymát, pezsdülésig pirítjuk.
A megtisztított burgonyát felkockázzuk és hozzáadjuk, majd felengedjük vízzel. Fűszerezzük és nagyjából 10 percig főzzük. Tejszínnel, liszttel és tejfölből habarást készítünk és besűrítjük a levest. Felforraljuk és kész is.
Egyszerű és nagyszerű étel, utána elég egy kis süti is. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...